Вдячна бабусі, що навчила це готувати! Неймовірні картопляні зрази!

Кулінарія

Дякую моїй бабусі, що навчила готувати це диво! Чоловік бере на роботу, діти в школу – вся сім’я сита!

Коли перший раз робила дуже пошкодувала, що мало, тому що з’їли дуже швидко. Тепер завжди готую подвійну порцію! Смакота! Ділюся з вами!

Інгредієнти:

Для картопляного тіста:

  • 5-7 середніх картоплин;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 4 столові ложки борошна + на обвалювання.

Для грибної начинки:

  • 150 г свіжих печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • сіль, перець;
  • соняшникова або оливкова олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до м’якості в підсоленій воді; потім воду злити, а картоплю толочемо, як на пюре.
  2. Якщо у Вас вже є пюре, ці маніпуляції пропускаємо. У картопляне пюре додати: яйце, борошно, сіль, перець і все ретельно перемішати.
  3. Далі в картопляне пюре вбивaємо яйце, всипаємо борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо. Картопляна маса для зраз готова, тепер приготуємо начинку.
  4. Шампіньони чистимо від шкурок, миємо, трохи обсушуємо, ріжемо пластинками.
  5. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
  6. Смажимо на середньому вогнику, періодично помішуючи ложкою.
  7. Додаємо до цибулі шампіньйони.
  8. Солимо, перчимо і продовжуємо обсмажувати разом до легкої рум’яності.
  9. Готову начинку перекладемо в тарілку, намагаючись, щоб масло залишилося в сковороді.
  10. Скачуємо картопляне тісто в ковбаску і нарізаємо на рівні шматочки.
  11. Пора ліпити зрази! Формуємо з картопляної маси ковбаску, обвалюємо в борошні з усіх боків.
  12. На дощечці, посипаній борошном, нарізаємо ковбаску на кружки товщиною приблизно 1,5 см.
  13. З кружечків зробимо коржі, на середину яких викладемо потроху грибної начинки.
  14. Слідкуйте, щоб начинка не потрапляла на краї коржиків – тоді жирні краєчки буде важко заліпити.
  15. Заліплюємо зрази, як вареники, трохи приплющивши і гарненько обвалявши в борошні.
  16. Закриті картопляні зрази викладаємо на сковороду з розігрітою олією.
  17. Смажимо на вогні більше середнього 2-3 хвилини, до рум’яної скоринки, потім перевертаємо виделкою на іншу сторону і обсмажуємо ще пару хвилин.
  18. Готові зрази знімаємо лопаткою на тарілку.
  19. Подаємо картопляні зрази з грибами гарячими, поливши сметанкою.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь