Таку “шубу” ви ще не їли! Салат “Гриби під шубою” просто тане у роті – такий апетитний і смачний

Кулінарія

Салат «Гриби під шубою» нагадує красиву галявину грибів.

Цей листковий салат гідний прикрашати собою святковий стіл.

Вашим гостям сподобається поєднання смажених грибів з цибулею, картоплі і солоних огірків.

Інгредієнти:

  • печериці – 500 грамів;
  • яйця курячі – 4 штуки;
  • картопля – 3 штуки;
  • цибуля ріпчаста – одна або дві цибулини. Кількість залежить від розміру цибулі;
  • сир твердий – 200 грамів
  • цибуля зелена – один пучок;
  • огірки солоні або мариновані – два – чотири. Кількість залежить від розміру;
  • майонез.

Приготування:

Печериці очистити, вимити, висушити і протерти рушником. Нарізати тонкими скибочками.

Цибулю почистити, нарізати невеликим кубиком.

Поставити сковороду на вогонь, розігріти олію і викласти гриби і цибулю ріпчасту. Обсмажити до готовності кілька хвилин.

Картоплю помити, почистити і відварити в підсоленій воді. Охолодити. Потерти на крупній тертці.

Яйця зварити круто. Охолодити, почистити і потерти на крупній тертці. Один-два жовтки потерти окремо для прикраси.

Огірки солоні потерти на крупній тертці.

Сир потерти на крупній тертці.

Зелену цибулю порубати ножем не дуже дрібно.

Приготувати красиву тарілку або блюдо і викладати листковий салат «Гриби під шубою» в наступному порядку.

смажені гриби з цибулею; варена картопля; зелена цибуля (залишити трішки для прикраси); майонез; солоні огірки; яйця; майонез; тертий сир; на середину салату викласти жовтки для прикраси; краї салату посипати зеленою цибулею для прикраси.

Салат «Гриби під шубою» готовий. Краще, якщо він постоїть пару годин в холодильнику, і можна подавати його до столу. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь