Смачний маринований оселедець по-корейськи: простий покроковий рецепт

Кулінарія

Якщо ви купили свіжий оселедець для маринування – у мене є чудовий рецепт, простий і зрозумілий, за яким маринований оселедець вийде просто дивовижним! Пропоную покроковий рецепт.

Правильні пропорції солі і оцту роблять свою справу, а якісна та насичена кисло-солодка томатна паста доповнює всю гаму необхідних смаків. Оселедець виходить те, що треба!

Складові:

– оселедець свіжий – 3 шт . – цибуля – 2-4 шт . – червоний і чорний перець – по 2/3 ч. л. – сіль – 1,5 ст.л – томатна паста – 1,5 ст.л – оцет – 75 мл – масло із запахом або без – 0,5 склянки

Приготування:

1. Відразу ж беремося за свіжий оселедець (або свіжозаморожений, відтанув протягом доби на нижній полиці вашого холодильника). Вiдрiзаємо голови і разом з головою видаляємо нутрoщі в черевній порожнині. Якщо в оселедця ви виявили ікру, можете залишити її і додати до оселедця на самому останньому етапі маринування. Черевця оселедця промиваємо, вимиваємо крoв під хребтом, всі непотрібні залишки, плівки та ін. Як ви помітили, шкіру знімати не потрібно, ретельно її промийте під водою, змиваючи луску.

2. Надрізаємо тушки уздовж по спині, а потім знімаємо філе з головної хребтової кістки, залишаючи на ній великі реберні кісточки. Решта дрібні кістки на рибному філе виймаємо пальцями.

3. Тепер філе оселедця ріжемо шматочками товщиною від 1 до 3 сантиметрів – як вам більше подобається, попутно рятуючи від плавників.

4. Цибуля в цьому рецепті – окрема тема. Вона виходить настільки смачною сама по собі, що її можна брати і побільше! Цибуля завжди з’їдається без залишку, а в деяких випадках навіть швидше, ніж сам оселедець. Ріжемо її півкільцями або кубиками, не надто товстими, але і не дуже тонкими, щоб колечка не розвалилися при перемішуванні.

5. Починаємо «чаклувати»: в миску викладаємо шматочки оселедця, на нього присипаємо прянощі, в даному випадку використаний як чорний, так і червоний перець. Всипаємо трохи солі і кладемо невелику порцію томатної пасти.

6. Присипаємо кільцями цибулі. Таким чином «перешаровуємо» весь оселедець з червоним і чорним перцем, цибулею, сіллю і томатною пастою. Особливо розраховувати кількість солі і спецій на кожен шар не потрібно – все одно оселедець буде перемішуватися, тому й не рекомендуємо знімати на етапі маринування шкурку, щоб кожен шматочок зберігся в апетитному і естетичному вигляді.

7. Перемішуємо перший раз, стежимо, щоб розчинилася сіль, потім вливаємо масло і оцет, перемішуємо ще раз. Ось тут додаємо залишену раніше ікру – ріжемо її шматочками і кладемо в маринад, акуратно, щоб вона не деформувалася і не розмазалася по всій страві.

8. Ставимо ємність з оселедцем в холодильник і за три години охолодження і маринування необхідно перемішати оселедець ще мінімум три рази.

Підсумок: маринований оселедець по-корейськи готовий. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь