Смачнезні деруни по-особливому. Неможливо втриматись. З’їдаємо всі, скільки б не приготувала

Кулінарія

Смачнезні деруни по-особливому. Неможливо втриматись. З’їдаємо всі, скільки б не приготувала

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.

Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.

Інгредієнти звичні:

  • картопля 6-7 шт.,
  • цибулина,
  • печериці 300 гр,
  • 2 зубці часнику,
  • сіль, спеції,
  • яйце,
  • 1 ст.л. борошна,
  • півсклянки сметани,
  • 100 гр твердого сиру.

Приготування:

Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.

Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.

Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.

Кожен дерун щедро змастити начинкою.

Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.

Обкласти нарiзаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.

Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування.

За матеріалами То є Львів

Залишити відповідь