Склянка кефіру, сіль-цукор, борошно і 1 яйце – і смачна випічка до чаю або на вечерю готова

Кулінарія

Така смакота зі склянки кефіру, пише Spisa.

Складові:

1,5 склянки кефіру (або простокваші, або кислого молока); 1 яйце; 3 ст. ложки цукру; 2 ст. ложки р ослинної олії; 0,5 ч. ложки солі; 0,5 ч. ложки соди; мука – близько 2-3 склянок (якщо тісто липне до рук, підсипати ще); за бажанням – пакетик ванільного цукру або 1 ст. ложка кoньяку

Приготування:

Замісити м’яке тісто (але щоб не прилипало до рук), накрити і залишити «відпочивати» на 20 хвилин.

Потім посипати стіл борошном, розділити тісто на 2 частини, з кожного розгорнути прямокутний пласт не тонше, ніж 1 сантиметр.

Нарізати пласти на невеликі прямокутнички, в середині прорізати отвір, і через отвір вивернути “таратушки”, як хмиз (див. фото).

Смажити з 2-х сторін на сковороді в досить великій кількості розігрітої олії. Її повинно бути достатньо, але і не надмірно багато; при необхідності олію можна потроху підливати.

Залишити відповідь