Рецепт Великодньої Паски, за яким пекли ще наші бабусі. Просто і дуже смачно

Кулінарія

Якщо ви будете випікати паску за цим рецептом ви не пошкодуєте. Перед початком роботи необхідно дотриматися деяких порад, котрі дуже вам допоможуть в цій справі.

Випікати паски бажано заздалегідь. Перед цим необхідно прибирати в оселі та в середині себе.

Якщо використовуйте дріжджі то не слід ставити тіста на протязі, воно цього не любить.

Перед приготуванням всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а не з холодильника.

Краще використовувати сирі дріжджі ніж сухої консистенції, тісто вийде пухнастим. Використовуйте просіяне борошно.

Для гарного аромату додайте розтовчене насіння кардамону, мускатного горіха або 3 ложки рому.

Для приготування паски вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 4 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Дріжджі – 25 гр.;
  • Сіль – щіпка;
  • Молоко – 1 склянка;
  • Сметана – 50 гр.;
  • Вершкове масло – 70 гр.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Ванільний цукор – 5 гр.;
  • Родзинки – 100 гр.;
  • Білок – 1 шт.;
  • Цукрова пудра – 3 столові ложки;
  • Кондитерська присипка – 15 гр.;
  • Куркума – 1 столова ложка.

Як приготувати.

Підігрійте трохи молоко, додайте дріжджі, цукор та сіль.

Додайте 3 столові ложки просіяного борошна, гарно змішайте та залишіть на 20 хвилин.

Розтопіть вершкове масло на водяній бані та додайте до опари. Після додайте яйця та сметану та ретельно перемішайте.

Додайте просіяне борошно та куркуму, замісіть тісто.

Тісто вимішуйте довго, воно повинно бути еластичним. Залишіть його на 1 годину 30 хвилин, накривши рушником в теплому місці.

Залийте родзинки окропом, почекайте 10 хвилин та можете додати в тісто.

Тісто необхідно поділити на чотири частини.

Змастіть форми для випікання олією та покладіть тісто, воно повинно займати 1/3 місця у формі.

Поставте форми до теплої духовки на пів години, щоб вони піднялися.

Як тільки ви помітите, що тісто підійшло до країв форми необхідно увімкнути духовку та випікати приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли паски будуть готові необхідно почекати поки вони охолонуть та обережно дістати з форм.

Зробіть глазур. Охолодіть білок, додайте 3 столові ложки цукрової пудри, збийте все вінчиком, глазур повинна загустіти.

Намастіть глазур’ю паски та прикрасите кондитерською присипкою. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь