Печиво сметанне. Хоч кожен день печи, так смачно і просто. Тримайте рецепт!

Кулінарія

В даній статті пропонуємо вам рецепт приготування смачного сметанного печива.

Сметанне печиво робиться дуже легко, виходить завжди, навіть у тих, хто тільки вчиться готувати.

Повідомляє miysvit.pp.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

сметана – 150 г; борошно – 150 г; жовток – 1 шт; цукор – 80-100 г; розпушувач – 1 ч.л; масло вершкове – 100 г.

Процес приготування:

Змішуємо сметану з розм’якшеним вершковим маслом. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, висипаємо в рідку масу. Перемішуємо і викладаємо на посипану борошном робочу поверхню і вимішуємо тісто. Тісто борошном не забивати, але якщо у вас воно виходить пухким і липкуватим, тоді додайте трохи.

Кладемо тісто в пакет і поміщаємо його в холодильник на 40 хвилин.

Розкатуємо тісто в пласт, змащуємо його збитим жовтком з водою або молоком, розрізаємо на печиво. Зверху посипаємо цукром. За смаком, ви можете змішати цукор з корицею, з цедрою лимона, подрібненим арахісом або грецькими горіхами.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо 10 – 15 хвилин.

Смачного!

Залишити відповідь