Ніжний та смачний торт «Спартак» по-домашньому!

Кулінарія

Якщо ви обожнюєте солодощі, то цей рецепт для вас. Сьогодні ми вам розповімо, як швидко та легко приготувати неймовірний торт «Спартак». Цей неперевершений десерт часто можна зустріти на полицях магазину, але він не зрівняється з домашнім.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Какао натуральне – 4 столові ложки;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сода харчова – 1 чайна ложка;
  • Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
  • Мед натуральний – 4 столові ложки.

Крем:

  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Молоко – 500 мл;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 100 г;
  • Ванілін – 10 г.

Глазур:

  • Вершкове масло – 50 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Какао натуральне – 3 столові ложки.

Спосіб приготування:

 

В глибокій мисці перемішуємо просіяне борошно з какао та розпушувачем для тіста.

Цукор та мед змішати з маслом та розігріти на водяній бані. Перемішувати до утворення однорідної суміші.

Яйця збити та додати до суміші, потім також додати соду. Інгредієнти продовжувати варити 10 хвилин, при цьому не забувайте помішувати.

Отриману суміш змішати з борошном з какао та замісити тісто.

Тісто потрібно розділити на 8 частин та накрити харчовою плівкою. Помістити в холодильник на 20 хвилин.

Кожну частину тіста потрібно ретельно розкачати на пергаменті. Дотримуйтеся однакових розмірів, щоб сформувати майбутній торт.

Отриманий корж викласти разом з пергаментом на деко та зробити по усій площині дірочки. Випікати окремо кожний корж по 8 хвилин при 180 градусах.

Поки коржі гарячі, їх потрібно пообрізати до потрібної форми, а залишки не викидати. Потім їх можна використати для декору.

Для глазурі потрібно змішати всі інгредієнти.

Заварний крем: в сотейнику змішати яйця, молоко, цукор, ванілін та борошно, ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою. Зняти з вогню, коли крем загусне та дати йому охолонути. Потім змішати міксером з маслом.

Кожний корж змащуємо заварним кремом, а зверху все поливаємо глазур’ю та посипаємо крихтами. Залишити в холодильній камері на 3-4 години. Смачного!

 

Джерело

Залишити відповідь