Мені не вірять, що я готую це сама! Роблю вдома плавлений сир на заміну дорогому і неякісному магазинному. Займає 10 хвилин часу, а результат – неймовірний

Кулінарія

Обожнюю плавлений сир, але знаю, що в магазині зроблений він з всякої гидоти. Вирішила якось спробувати зробити сир сама.

Перепробувала багато рецептів, але ось цей рецепт домашнього сиру виявився найсмачнішим та напрочуд простим. Простішого рецепту не зустрічала.

Плавлений сир виходить однорідним, без грудочок- з ніжною текстурою і з приємним вершковим смаком. Я додаю в нього різні добавки і отримую новий смак. Цього разу вирішила додати кріп, а можна і шинку, гриби. Такий сирок набагато смачніший магазинного і корисніший.

Всі інгредієнти найпростіші. Процес приготування сиру в домашніх умовах займає максимум 10 хвилин часу.

Інгредієнти:

  • 500 грам сиру (домашній або з магазину не менше 9% жирності);
  • 60 гр. хорошого вершкового масла;
  • пів чайної ложки солі;
  • пів чайної ложки соди;
  • одне куряче яйце;
  • за бажанням: кріп або інший наповнювач

Приготування:

1. Сир перекладаю в глибоку миску і перебиваю блендером до однорідності – секунд 30 займає у мене цей процес.

Важливо! Я завжди готую з домашнього сиру. З магазинного намагалася – теж виходить відмінно, але сир треба брати не менше 9% жирності та обов’язково хорошої якості, без рослинних жирів – інакше процес плавлення буде йти дуже туго.

2. Додаю до сиру куряче яйце, пів чайної ложки солі і пів чайної ложки соди. Добре перемішую.

3. Після додавання соди сир стає прямо повітряним.

Важливо! Емальований посуд не підійде.

4. Ставлю каструльку на маленький вогонь і постійно помішуючи чекаю, коли сир почне плавитися Через пару хвилин Ви вже відчуєте, що процес плавлення почався. Перемішувати стає легше.

5. Коли сир став рідким, і маса вже почала тягнутися, додаю вершкове масло.

Важливо! Вершкове масло має бути кімнатної температури, також масло повинно бути хорошої якості – без рослинних жирів. Спред, маргарин – не підійде.

6. Постійно помішую майбутній сир і доводжу до кипіння – це важливо.

7. Повинна вийти рідка однорідна маса. В цілому сир готувався 10 хвилин.

8. Тепер можна в сир додати будь-який наповнювач: у мене кріп. Добре перемішую.

9. Залишаю каструльку з сиром на столі, нехай охолоне трохи. Періодично сир помішую, а то починає утворюватися скоринка.

10. Як тільки сир трохи охолонув, розливаю по формам. У мене 2 пластикових контейнери по 250 гр. Разом виходить пів кіло плавленого сиру.

11. Відправляю в холодильник до загустіння.

12. Сир готовий. У відео вище можете подивитися його консистенцію. Смачного! Я люблю такий сирок намазати на хлібчик.

Повірте, такий сир з магазинним не зрівняється. Спробувавши одного разу, будете готувати постійно. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь