“Лінивий шоколад” – готую цей торт за 10 хвилин, всі нахвалюють, а я задоволена, бо геть не стомилась

Кулінарія

Торт виходить дуже смачним, а робити його дуже просто, тому він цілком може скласти конкуренцію багатьом тортам, спеченим в духовці.

Інгредієнти:

  • 500 гр. сухого молока або дитячої суміші;
  • 5 ст. л. какао (можна і більше);
  • 250 гр. розм’якшеного вершкового масла;
  • склянка води;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 4 – 5 стандартних пачок печива до чаю.

Приготування:

Взагалі тортик нагадує «Пташине молоко» завдяки молочній складовій в рецепті.

Ну а ми для початку змішуємо сухе молоко, какао і масло, доводячи до рівномірної консистенції (спочатку краще цукор з какао змішати, а потім додати масло).

Далі ставимо воду на вогонь і розчиняємо в ній цукор (не кип’ятити). Охолоджуємо сироп і ретельно змішуємо з тістом з молока і масла. Консистенція повинна бути м’яка, рівномірна, без грудочок.

Беремо форму, краще не круглу, вистилаємо харчовою плівкою і викладаємо на дно шар печива (між печенюшками краще залишити зазори, щоб маса краще скріпила торт) і шар маси.

Так робимо, доки не закінчаться наявні інгредієнти. Верхній шар, звичайно, повинен бути з шоколадної маси.

Ставимо наш шоколадний торт без випічки в холодильник до повного застигання. Після застигання можна зробити глазур з вершків і згущеного вареного молока + цукрову пудру.

Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!

За матеріалами – Я Люблю Готовить.

Залишити відповідь