Голубці з картоплею та грибною підливою – це така смакотища, я вам скажу, що можна з ними й пальці з’їсти! А готувати не так вже й складно і точно воно того вартує!

Кулінарія

Готуємо смачнющі голубці з картоплею та грибною підливою, які і до святкового столу пасуватимуть:

Крок 1: Запарити листки капусти.

Крок 2: Картоплю натерти на дрібну терку разом з цибулиною, + 1 яйце, 2 скибки білого хліба розмоченого, + подрібнений качанчик капусточки, який залишається після запарювання листків, + пасерована морквочка і цибулька, + 2 ст л. сметани, щоб маса не чорніла.

Сіль, перець,спеції до смаку.

Все перемішуємо. Цю масу на сковороді трохи довожу, щоб вона стягнулася і загустіла. Тоді крутити голубці набагато легше.

Заливаємо їх окропом і в духовці тушимо 1.5-2 години.

Пильнувати,щоб не дуже сильно кипіло, а томилося.

І найсмачніші мені ті голубці з грибною підливою.

Можна з сушених грибів, можна зі звичайних шампіньйонів.

0.5 кг грибів (люблю маленькі, щоб розрізати лише навпіл) протушити на олії до випаровування рідини.

Окремо спасерувати 2 великі цибулини на олії.

Все з’єднати.

Окремо в тарілці розвести 2 ст л муки (можна підсмажити,я не смажу), 0.5 л води холодної+ 0.3 л вершків.

Додати до грибів, посолити, добре поперчити, додаю ще приправу з мелених білих грибів для аромату.Дати, щоб прокипіло і загусло трошки, посипати дрібно рубленою петрушкою і часником.

Накрити кришкою, щоб настоялося.

Тим часом голубці трошки охололи, набираємо, поливаємо, смакуємо.

Джерело

Залишити відповідь