ФРАНЦУЗЬКИЙ МАКОВИЙ ПЛЯЦОК

Кулінарія

Медове тісто

  • 300 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 столова ложка меду
  • 70 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка харчової соди

Макове тісто

  • 150 г  цукру
  • 150 г  борошна
  • 6 яєць
  • 3 столові ложки води
  • 50 мл олії
  • 1/2 пачки ванільного цукру
  • 100 г  маку

КРЕМ

  • 3 яєчні жовтки
  • 150 г  цукру
  • 2 пакети ванільного пудингу
  • 700 мл молока
  • 250 г масла
  • персиковий мармелад

Змішайте всі медові інгредієнти та приготуйте тісто. Ми поділяємо його на 2 частини. Випікати на  листових металічних формах розміром 22 х 38 см. Покладіть в нагріту духовку і випікайте 8-10 хвилин при 180 градусах.

Коли  витягнемо тісто з духовки, то розкладаємо по ньому мармелад.

Готуємо макове тісто.  Розділяємо яйця на білки та  жовтки. Яєчні жовтки розтираємо з  цукром, водою та олією. Врешті ми змішуємо мак з сухим цукром. Ми збиваємо білок до твердих піків і ретельно перемішуємо його з яєчним жовтком. Змішати ванільний цукор з мукою і перемішати.

Випікайте на 180 градусів, приблизно 20 хвилин.

З молока, цукру та пудингу готуємо пудинг. Яєчний жовток розтерти з маслом. Зніміть приготовлений пудинг з огня та додайте жовток через деякий час.

На  медове тісто ставимо ½ крему, макове тісто, другу половину крему, і, нарешті, другий медовий корж.

Верх може бути прикрашений  збитими вершками,  шоколадом чи посипаний пудрою .

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь