Довго шукала цей рецепт! Додайте це в дріжджове тісто – Пиріжки виходять просто приголомшливі

Кулінарія

Пиріжки з картоплею смажені (можна запекти в духовці) виходять неймовірно смачними, якщо додати в дріжджове тісто трохи соди!

Сода надає не тільки красивий колір пиріжків, а й перешкоджає перекисанню дріжджового тіста (якщо його необхідно приготувати заздалегідь). Тісто тонке, не гумове після охолодження і дуже ніжне. Підійде цей варіант тіста для будь-якої начинки. Незважаючи на те, що в тісті є дріжджі, в готових пиріжках їх смаку немає, та й працювати з ним можна вже через 20 хвилин.

Нам знадобиться:

Тісто:

– сухі дріжджі – 3 гр.; – молоко – 100 мл.; – кефір – 200 мл.; – рослинна олія – 100 мл.; – цукор – 1 ч.л.; – сіль – 1 ч.л.; – сода – 4 гр.; – борошно – 450-500 гр.

Начинка:

– картопля – 800 гр.; – цибуля – 2 шт.; – рослинне олія – 50 мл.; – вершкове масло – 30 гр.;– сіль, перець – за смаком.

Додатково:

рослинне олія – для смаження.

Детальний рецепт приготування дивіться у відео нижче. Смачного!

Залишити відповідь