4 приголомшливі рецепти Скумбрії домашнього соління – пальчики оближеш!

Кулінарія

Скумбрія, маринована домашнім способом – дуже смачна і корисна страва.

Ніжна рибка за своїми смаковими якостями не поступається сьомзі чи лососеві. Пропонуємо найкращі рецепти маринаду і способи приготування скумбрії.

Рецепт маринованої скумбрії

Продукти:

  • Скумбрія – 1 кг
  • Вода -1 літр
  • Сіль – 5 ложок
  • Цукор – 3 ложки
  • Гірчиця суха – 1 ложка
  • Лавровий лист – 6 штук
  • Гвоздика – 2 штуки
  • Олія – ​​2 ложки

Процес соління:

Підготовка: скумбрію чистимо, потрошимо, відокремлюємо голову, хвіст, плавники.

Маринад: всі інгредієнти кип’ятимо і залишаємо остигати.

У остиглий маринад закладаємо рибу, і ставимо в холод, періодично збовтуємо.

Час приготування: 2-3 дня.

4 приголомшливі рецепти Скумбрії домашнього соління – пальчики оближеш!

Рецепт дуже ніжної скумбрії

Продукти:

  • Скумбрія – 3 рибини
  • Вода – 1 літр
  • Чайна заварка – 4 ложки
  • Сіль – 4 ложки
  • Цукор – 2 ложки
  • Рідкий дим – 4 ложки

Процес соління:

Підготовка: скумбрію розморожуємо, чистимо, потрошимо, відокремлюємо голову, хвіст, плавники. Складаємо в 2-х літрову банку хвостами вгору.

Маринад: всі інгредієнти кип’ятимо, проціджуємо, остужуємо і додаємо рідкий дим. Заливаємо рибу маринадом, закриваємо кришкою і ставимо на холод. періодично збовтуємо.

Час приготування: 3 дня.

4 приголомшливі рецепти Скумбрії домашнього соління – пальчики оближеш!

Мій улюблений рецепт скумбрії

Продукти:

  • Скумбрія – 500 г
  • Сіль – 3 ложки
  • Цукор – 3 ложки
  • Перець чорний

Процес соління:

Підготовка: скумбрію розморожуємо, чистимо, потрошимо, відокремлюємо голову, ріжемо на невеликі шматочки.

Кожну порцію ретельно солимо, перчимо, присипаємо цукром і викладаємо в ємність. Між рядами посипаємо сумішшю з солі, цукру і перцю. Виносимо на холод.

Час приготування: 1-2 дня.

Рецепт ароматної скумбрії

Продукти:

  • Скумбрія – 3000 г
  • Вода – 1 літр
  • Цукор-пісок – 3 ложки
  • Сіль – 6 ложок
  • Лавровий лист – 3
  • Перець горошком – 9
  • Коріандр – 0.5 ч. л
  • Запашний перець – 3

Процес соління:

Підготовка: скумбрію чистимо, потрошимо, відокремлюємо голову, хвіст, плавники і складаємо в ємність для засолювання.

Маринад: всі інгредієнти кип’ятимо і залишаємо остигати. Маринадом що залишився заливаємо рибу. Ставимо в холод.

Час приготування: 5 днів.

Джерело

Залишити відповідь