33 ЛИСТКА ВИШНІ, 33 ЛИСТКА СМОРОДИНИ. МАЛО ХТО ВГАДАЄ СКЛАД ЦІЄЇ ДИВОВИЖНОЇ НАЛИВКИ

Кулінарія

Рідко яка ягідна наливка може зрівнятися з цією за багатством смаку. Ягоди чорноплідної горобини, 33 листочка вишні, 33 листочка малини і 33 листочка чорної смородини – справжній вітамінний концентрат з тонким ягідним ароматом.

Крім незвичайного смаку вона може порадувати рядом корисних властивостей: здатна знизити кров’яний тиск, зміцнити імунітет, очистити організм від токсинів.

Наливку «100 листів» (насправді їх 99) не соромно розлити по келихах в компанії найбільш вимогливих гурманів. Окреме задоволення слухати здогадки з чого вона зроблена. На моїй пам’яті не вгадав ще ніхто.

Інгредієнти:

– 33 листка чорної смородини

– 33 листка вишні

– 33 листка малини

– 1 ст. ягід чорноплідної горобини

– 1 ст. цукрового піску

– 0,5 л. горілки

– 1 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

1. Ретельно вимий все листя і склади їх у велику каструлю.

33 ЛИСТКА ВИШНІ, 33 ЛИСТКА СМОРОДИНИ. МАЛО ХТО ВГАДАЄ СКЛАД ЦІЄЇ ДИВОВИЖНОЇ НАЛИВКИ

2. Залий 800 мл води, закрий кришкою і постав на невеликий вогонь. Доведи суміш до кипіння і кип’ятити приблизно 30 хвилин.

33 ЛИСТКА ВИШНІ, 33 ЛИСТКА СМОРОДИНИ. МАЛО ХТО ВГАДАЄ СКЛАД ЦІЄЇ ДИВОВИЖНОЇ НАЛИВКИ

3. Остуди і відкинь листя і ягоди на сито, злегка натискаючи на них ложкою.

33 ЛИСТКА ВИШНІ, 33 ЛИСТКА СМОРОДИНИ. МАЛО ХТО ВГАДАЄ СКЛАД ЦІЄЇ ДИВОВИЖНОЇ НАЛИВКИ

4. Листяно-ягідну масу після цього можна викинути. Вона більше не знадобиться.

5. У рідину додати цукор і лимонну кислоту. Злегка підігрій, щоб вони розчинилися.

6. У остиглий відвар додай горілку.

33 ЛИСТКА ВИШНІ, 33 ЛИСТКА СМОРОДИНИ. МАЛО ХТО ВГАДАЄ СКЛАД ЦІЄЇ ДИВОВИЖНОЇ НАЛИВКИ

7. Проціди напій через кілька шарів марлі. Це позбавить від можливого осаду, зробивши напій не тільки смачним, але і привабливим.

Все, дивовижна рубінова наливка з листя з вишневим ароматом і терпким смаком готова. Ваше здоров’я!

Залишити відповідь